Årsmødet udtaler til PostNords ledelse

Udtalelse fra årsmøde for tillidsrepræsentanter i PostNord Danmark til virksomhedens ledelse.

Den nye ledelse i PostNord Danmark havde åbenbart besluttet sig til, at samarbejde med og involvering af medarbejderne er unødvendig, i den overlevelseskamp virksomheden står i. Troede man virkelig, at så stor en forandring af arbejdsdagen for hver enkelt ansat kan gennemføres succesfuldt uden at tage medarbejderne med i forandringsarbejdet?

Det er i allersidste øjeblik, hvis samarbejdet skal rettes op inden projektet sættes i søen 21/1 2018.

Retten til at lede og fordele giver selvfølgelig ledelsen retten til at sætte rammerne op for den enkeltes arbejdsdag. MEN vores aftaler forpligter altså ledelsen til at bringe tillidsrepræsentanterne ind omkring tjenestelister – arbejdet med at sikre fuldtidsstillinger, og spilleregler for hvorledes tjenester skal besættes.

Øget specialisering på opgaver og nye måder at organisere arbejdet på, udfordrer muligheden for gennem jobrotation at sikre arbejdsmiljøet i omdeling – i klargøring – i pakkeproduktion og på brevcentrene.

Arbejdsmiljørepræsentanterne skal involveres og medvirke til at få lavet risikovurderinger af alt nyt materiel, nye lay-outs og nye arbejdsprocesser.

Netop i krisetider med store forandringer skal såvel det faglige som arbejdsmiljø-arbejdet opprioriteres.

Vi har hidtil kunnet samarbejde omkring reduktioner i forbindelse med nedgang i postmængden, men de sidste runder under overskriften ” Vi sætter det bedste hold” viser en ledelsesstil, som ikke udviser den nødvendige forståelse og respekt for medarbejdere, der har lagt store dele af deres arbejdsliv i virksomheden.

Vi vender os imod en dagligdag, hvor vi konstant skal leve under truslen om at blive stemt ud!

På det seneste har vi læst historier om brug af udenlandske vognmænd, hvor chaufførerne arbejder under elendige forhold.

Vi forventer at netop en statsejet virksomhed går forrest med høje standarder for brug af underleverandører.

Årsmødet tilbyder samarbejde, men tag ikke fejl, vi forventer også at der bliver leveret på de seneste tilsagn om øget involvering og samarbejde.

Således udtalt: Kolding 19-20/9 2017
Dirigenterne

Print Friendly, PDF & Email
Claus Kastbjerg Hertz

Claus Kastbjerg Hertz

Faglig sekretær i 3F København. Layouter Postbladet og er webmaster på 3fpost.dk

Måske skulle du også læse...