Pensions- og forsikringsforhold ved ophør af ansættelse i PostNord

Information til tillidsrepræsentanterne i 3F Post

Vi modtager ofte spørgsmål om hvad der gælder vedrørende pensions- og forsikringsforhold for de kolleger, som forlader PostNord ansøgt eller uansøgt.
Generelt gælder at en pensionsordning består af både en opsparing til pension, samt en række forsikringer. Forsikringerne sikrer dig og din familie og din familie økonomisk, hvis du bliver ramt af alvorlig sygdom eller dør inden du går på pension.
Når du holder op med at arbejde ophører arbejdsgivernes indbetaling til din pension. Hvis du får nyt arbejde under en anden pensionsordning, kan det ofte betale sig at samle dine ordninger et sted. For nogle forsikringer gælder, at de kan dække i en periode efter at ansættelsen er ophørt. Det er umuligt her at give en udtømmende vejledning, som dækker alle ansættelsesformer, alle pensionsvilkår og alle situationer. Det bedste råd er derfor: Tag kontakt til dit pensionsselskab så hurtigt som muligt, når du skal fratræde din stilling hos PostNord.


Sampension
Ved fratrædelse før folkepensionsalderen er du som udgangspunkt dækket på samme måde som hidtil i en periode på 12 måneder efter sidste pensionsindbetaling. Du bør i forbindelse med din fratrædelse kontakte Sampension og drøfte dine muligheder.
Sampension tlf. 77 55 62 50
mandag-torsdag 8.30-21.00
fredag 8.30-16.00


Industriens Pension
Også her beholder du dine forsikringer i op til 1 år. Du kan vælge at forsikringerne skal fortsætte i yderligere 2 år, så du i alt er forsikret i op til 3 år. Du bør i forbindelse med din fratrædelse kontakte Industriens Pension og drøfte dine muligheder.
Industriens Pension tlf. 70 30 70 70
mandag-torsdag 8.30-16.30
fredag 8.30-16.00


Vigtigt f. begge ordninger:
Det er vigtigt at du beslutter dig for om du fortsat vil være forsikret, inden det første år med ledighed er gået. Det er særligt vigtigt at du holder fast i forsikringerne, hvis du er sygemeldt eller fleksjobber. I den situation kan det nemlig være svært at blive forsikret andre steder.


Med venlig hilsen
Dzevad Ramic, Formand 3F Post

Print Friendly, PDF & Email

Måske skulle du også læse...