TR-INFO 3F Post tager afstand fra politiske angreb på PostNord og medarbejderne

I det sidste par dage har vi været vidne til forskellige artikler i aviserne om påstand at PostNord er tæt på konkurs, og er i en økonomisksvær situation.
Det skriver Berlingske på baggrund af en artikel i den svenske avis Dagens Nyheter. Den svenske avis har fået aktindsigt i en rapport fra konsulentfirmaet McKinsey og Company, der viser, at PostNord har brug for statstilskud , ellers vil virksomheden gå konkurs.
Vores opfattelse er at, den svenske avis vurdering er åbenlyst forkert, hvor analyse er baseret på urigtige gæt og på groteske påstand.
Det er helt klart fortsættelse af presset fra forskellige interessegrupper. Det ligner klart et strategisk gennemtænkt bestilt lobbyarbejde. Vi mangler den rigtige indsigt i PostNord Danmark situation fra de politiske partier, og det medvirker til den anstrengte stemning. Dette på trods af at dagsorden i PostNord Danmark ellers er ved at vende fra ,,faldende brevmængde” til ,,vækst på pakker”, og at der så småt er lys for enden af tunnelen for både virksomheden og medlemmerne.
Vi oplever gang på gang at forskellige partier optræder i medierne og udtaler sig på udokumenterede artikler, og skælder ud på hele PostNord.
På baggrund af disse problematikker har 3F Post et møde med transportministeren d. 7.februar 2020, hvor vi vil klargøre medlemmernes indsats og forventninger til, at staten betaler for de pligter, den pålægger arbejdspladsen.
Vi tror og håber på god opbakning fra Transportministeren. Desuden vil vi mødes med andre ordførere. Vi vil gerne uddybe hvad vi mener om den nye postlov, og sende et klart signal om, at vi ikke accepterer, at lidt over 6000 medarbejdere ikke bliver respekteret og behandlet ordentlig.
I E-mailen vedhæfter vi medlemsinformation fra vores svenske søsterorganisation Seko Post.
Med venlig hilsen

Dzevad Ramic Formand 3F Post

Print Friendly, PDF & Email

Måske skulle du også læse...