Velkommen Amazon – vi er klar!

Information til tillidsrepræsentanterne i 3F Post 9.september 2020

Den amerikanske giga-virksomhed Amazon har nu anmeldt sin ankomst på det skandinaviske marked. I første omgang med en forholdsvis beskeden etablering af et varelager i Eskilstuna, Sverige, men ingen tvivler på at målet er full scale etablering i hele Skandinavien.
Næsten alle brancher vil mærke Amazons altomfavnende koncept. Under Amazon-paraplyen befinder sig i forvejen konkurrenter, som kan levere alt fra elektronik og bøger, over sæbe til whisky og møbler. De værende e-handelsfirmaer kan kæmpe en ulige kamp udenfor – eller de kan gå ind under Amazon-paraplyen på vilkår, som i stort omfang dikteres af Amazon selv.
Også distributionsbranchen vil mærke konkurrencen. I opstartsfasen har Amazon valgt PostNord som distributør, men firmaets ageren på andre markeder viser, at de på sigt vil insource distributionen til at blive udført af dem selv, på ganske andre vilkår for medarbejderne, end dem vi aktuelt arbejder under i PostNord.
Hvis de får lov!


Den samlede fagbevægelse står over for en stor, stor opgave: At sikre ordentlige arbejdsvilkår, også på de dele af arbejdsmarkedet, hvor Amazon agerer. Modsat andre lande har vi fortsat en høj organiseringsgrad og stærke traditioner for at overenskomstdække det skandinaviske arbejdsmarked. Vi byder konkurrence velkommen, men det skal foregå på ordentlige vilkår, og ikke ved at forringe medlemmernes løn- og arbejdsvilkår!
At Amazon træder ind på det skandinaviske marked, er et tegn på at e-handlen har nået et omfang der gør det interessant, også for en af verdens absolut største virksomheder. VI er dem der skal sikre, at markedet for distribution fortsat er attraktivt for vores medlemmer.
Velkommen, Amazon!

3F Post årsmøde
Om alt går vel, samles tillidsrepræsentanter og postfaglige fra 3F afdelingerne til to dage i Kolding, med faglig sparring og debat, gæster og samvær. Der er gjort alt tænkeligt muligt, for at vi kan afvikle mødet på Coronaforsvarlig vis.
De seneste dages udvikling i smittetal og nye restriktioner gør det fortsat muligt, at vi måske må aflyse med kort varsel. Anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen vil blive fulgt nøje, og vi forventer og håber, at mødet kan afvikles som planlagt.
Vi glæder os til at se dig – men hvis du føler dig det mindste sløj, eller tror du kan være smittet, skal du blive hjemme.

Venlig hilsen
Dzevad Ramic, Formand 3F Post

Print Friendly, PDF & Email

Måske skulle du også læse...